6 ok, amiért érdemes digidetoxot végezned

Amikor a „detox” kifejezést meghalljuk, valami negatívra gondolhatunk, valamire, ami után már nincs tovább, nincs lejjebb. Igen, vannak olyan emberi cselekvések, pl. túlzott evés, túlzott alkoholfogyasztás, droghasználat, amelyek komoly önmegtartóztatást vagy súlyosabb esetben elvonókúrát igényelnek. A digitális detox a túlzott mobilhasználattól, játékfüggőségtől, internetezéstől, online vásárlástól próbál téged megóvni azért, hogy legyen valódi életed.

Ugyanis az életed már történik, mialatt te a mobilodat bámulod!

 

No. 1.   Visszakapod a valós életed, megtanulod mobil nélkül is jól érezni magad.

Lehet, hogy magad sem veszed észre, hogy mennyit nyomkodod a telefont, akár oktalanul, vagy csak görgetsz, vagy lájkokat gyűjtesz a legfrissebb szelfiddel. Dönts el, hogy magadnak akarsz megfelelni, vagy másoknak. Valós, igazán hasznos és hosszú távon értékes dolgokkal fogod tölteni az idődet a digidetox után.

No. 2 Fókuszálni tudsz a fontos dolgokra

Olyan fontos dolgokat állíthatsz újra életed középpontjába, amit már régen szeretnél megvalósítani. Megtanulod újratervezni az életed.

No. 3. Te fogod irányítani a saját idődet

A mobil segítségével gyakorlatilag 24 órán át elérhető vagy mindenki számára. Csak magadnak nem. Nyitott könyv az „életed”.  De ez mögött gyakran a külvilágnak való megfelelési kényszer bújuk meg. Rögtön válaszolsz, reagálsz, mert szerinted elvárják. Rögtön posztolsz valamit, mert ezzel érzed, hogy élsz. Adj magadnak időt, hogy a hosszú távú dolgok kerüljenek előtérbe a pillanatnyi boldogság helyett. Nem attól történik meg valami, ha mások is tudják. A legfontosabb történések benned zajlanak, éppen most. Ha tud róla más, ha nem. Tedd magad néha elérhetetlenné ismerőseid számára.

No. 4. Jobban fogsz aludni

Köztudott, hogy az emberi szervezet alvás közben termeli az életfunkciókhoz alapszükségletű energiákat, hormonokat. Ha ezt a folyamatot megzavarjuk a mobiltelefon kék tech – fényével, mert éjjel és elalvás előtt még nézegetjük, akkor a teljes alvási ciklusunkat megzavarjuk. Nem fogja tudni, mikor van alvásidő, mikor az ébrenlét ideje. A digidetoxnak köszönhetően elősegíted a minőségi alvási szokásaid kialakítását. A jó alvással pedig megteremted a nyugodt napodat. J

No. 5. Egyensúlyt teremtesz az életedben

Az, hogy ezt te teremted meg magadnak, már önmagában csodálatos dolog. Az egyensúly pedig mindig hasznos, testnek, léleknek. Nem beszélve arról, hogy nem fogod összehasonlítani saját teljesítményedet a mások által posztolt „teljesítményekkel”. Nincs többé összehasonlítgatás, hogy kinek a kertje zöldebb. Helyre teszi az önbecsülésed.

No. 6. Meg tudod csinálni!

Igen, a digitális detox kihívás, de képes vagy rá! Hihetetlen sikerélmény lesz, amely más területeken is érezteti majd hatását az életedben. Másképp fogsz gondolkodni például a kitartásról és a saját határaidról. Ez valódi teljesítmény.

 

Következő bejegyzésünkben arról fogok írni, hogyan kezdj neki a digidetoxnak. Csak egyensúlyra törekvőknek ajánlott!

Kategória:

Vélemény, hozzászólás?