5 App az Appok ellen

A mobilapplikációk fejlesztésének ellentmondásossága, hogy olyan alkalmazásokat tudunk letölteni, amelyek vagy azt számolják, hogy egy adott időintervallumban hányszor nyúlunk a telefonunkhoz, segítve ezzel a felismerést, mennyire vagyunk rabja eszközünknek, hányszor nyomjuk meg. Más appok pedig figyelmeztetnek bennünket, eljött az ideje a kütyümentes időszaknak. Egy szó, mint száz, digitális világunkban egyre nehezebben megy az összpontosítás, főleg a valódi életünkre. Hogyan segíthet pont egy applikáció? Nézünk néhány példát. 

 


1. Forest: Stay focused

2018 legjobb applikációjáról beszélünk, amely segíti fenntartani a digitális egyensúlyt életünkben. Irodai alkalmazás, amely azt hivatott elérni, hogy kevesebbet nyomkodjuk a mobilunkat munka vagy tanulás közben. Minél több időt bírunk ki a telefon nézegetése nélkül, annál nagyobb szépséges erdőt tudhatunk magunkénak. 30-60-90 vagy 120 perces időkeretet adhatunk magunknak – bátorságunktól függően, amikor azt tervezzük, hogy nem nyúlunk a telefonhoz. 30 percenként kapunk egy fát az erdőnkbe. Az alkalmazás segítségével összemérhetjük FB ismerőseinkkel is a teljesítményünket. Kicsit megfordul a digitális világ. 🙂



2. MOMENT

A háttérben futó app számolja, hogy hányszor nyúltál a telefonhoz, és segít az egészséges kereteken belül maradni. Egy beépített program segítségével elérheted, hogy egyre kevesebbet használd a kütyüdet.



3. Freedom

A Freedom segítségével beállíthatod, hogy mely alkalmazásokat, weboldalakat szeretnéd kevesebbet használni. Ha a nap folyamán ezeket szeretnéd megnyitni, az APP blokkolja azt. A Freedom eddigi használói azt mondják, hogy átlagosan napi 2,5 fél óra szabadidőt tudhatnak magukénak, amit már nem kütyüzéssel, hanem annál értékesebb dolgokkal töltenek. Több idejük marad a családra, a barátokra és a rég tervezett, de tervként maradt bakancslistás dolgokra is. Gyerekeknek is kiváló, mert előre be lehet állítani az állandó használati időpontokat.



4. OFFTIME

Mint minden app elleni app, ez is a függőség elleni harcra fókuszál. Az applikáció segítségével előre tervezhetjük a teljes mobilmentes időszakot, ugyanis a hívásokat is blokkolja, csakúgy, mint minden bejövő értesítést. Van lehetőséged olyan telefonszámok beállítására, akiktől az OFFTIME időd alatt is szeretnél hívást fogadni. Statisztikát készít nekünk a mobilhasználatunkról, és segítségével családtagjankat, barátainkat is bevonhatjuk a kütyümentes időszakokba, ugyanis meghívhatjuk őket az alkalmazásba. Ennek segítségével pedig mobilozás, csetelés helyett valódi közös programokat szervezhetünk.



5. Stay Focused

Alkalmazás, webhely és kulcsszó-blokkoló, amely segíti az önkontrollt és a koncentrálást más, fontos dolgokra. A fejlesztők küldetésüknek tekintik, hogy harcoljanak a mobiltelefon függőség ellen és tegyen a valódi szociális kapcsolatokért. Az alkalmazások, webhelyek napi használatának korlátozására is van lehetőség, de a telefonnal eltöltött idő mennyiségét is méri. Az alacsonyabb önfegyelemmel rendelkezők számára szigorított módba kapcsolható, s a gyermekek számára pedig teljes zár alkalmazható.

Kategória:

Vélemény, hozzászólás?