Hasznos app: BOOKR Kids Mesetár – most ingyen

Ha már mobil, akkor hasznosat!

#maradjotthon #olvassotthon

 

Sokszor találkozok azzal a képpel, hogy étteremben, vonaton a csend és nyugalom érdekében mobiltelefont adnak a gyermek kezébe. A mostani bezárt helyzetben is előfordulhat, hogy egy kis csendre vágyunk. Ha így van, akkor kontrollált tartalmat tegyünk a gyerkőc elé, amiből tanulhat is. Ilyen a BOOKR Kids interaktív könyveit tartalmazó applikáció, amely most a vírusjárvány ideje alatt ingyenesen használható. Az egy hónapos díjmentes időszak letelte után 1, 3 vagy 6 hónapos kedvező árú előfizetést ajánl.

A Szegedi Tudományegyetem Művészettel az Oktatásért kutatócsoportja empirikus kutatásai nyomán megállapította, hogy az egyedülálló alkalmazás új nyelvi képei, performatív minősége a gyermekek figyelmét hosszú távon fenn tudják tartani, a tanulást segítő, képességeket fejlesztő tartalmat közvetít.

A több mint 400 mesét tartalmazó Mesetár elérhető androidos készülékekre, iPhone-ra és iPadra is. A mesék gazdagon illusztráltak animációs technikával, a felolvasó funkció kikapcsolható. Az olvasás gyakorlásán túl, olyan feladatok is tartoznak a mesékhez, amelyek segítik a szövegértést, a helyesírást és a helyes kiejtést. Klasszikus és modern darabokat is találunk a gyűjteményben. Teret kap a hagyományos olvasás és mesehallgatás lehetősége egy digitális platformon.

Mesék tanuláshoz nevű polc kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, míg az Angol nyelven szekcióban nyelvtanulást támogató könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

Szeretünk olvasni!! <3
Ti mit olvastok?

Forrás:
Nem akárkik mondják: ezt a magyar mesekönyv-alkalmazást minden kisgyereknek érdemes megmutatni. HVG – Tech 2017. szeptember

Töltse le: ingyenessé tették a különleges magyar mesekönyvet, benne több mint 400 mesével. HVG – Tech 2020, március 21.

Kategória:

Vélemény, hozzászólás?